Colegiul National “I.L. Caragiale”, emblema a invatamantului bucurestean. Deviza Scolii: „Sciinta si patrie”

[ad_1]

Aflate de la dl Mihail Gagiu: Colegiul National “I.L. Caragiale” este o scoala cu traditie de mai bine de un secol, in care s-au educat si format generatii de intelectuali bucuresteni.

Colegiul a debutat la sfarsitul secolului al XIX-lea ca seminar pedagogic – Scoala Normala Superioara (SNS), in el desfasurandu-si activitatea ca profesori Alexandru Odobescu, Simion Mehedinti, Nicolae Cartojan, Gheorghe Titeica, Dimitrie Pompeiu, Constantin Radulescu-Motru, Mihai Dragomirescu, Serban Cioculescu, Octav Onicescu etc.

In discursul inaugural al Scolii Normale Superioare (1881), prof. univ. dr. I. Craciunescu de la Facultatea de Litere si totodata maestru de conferinte la SNS enunta deviza viitoarei scoli:

“Cat despre noi (…) nu vom uita ca tinerimea e pagina inca alba pe care se va scrie viitorul tarei, nu o vom lasa in voia canturilor, ci cu mani parintesti vom insemna pe ea, dinainte, printr-o educatie curata, nationala, tot ceea ce poate asigura intr-o zi propasirea si prosperitatea patriei. <<Sciinta si patrie>> va fi devisa acestei scoli.”

Articolul Colegiul National “I.L. Caragiale”, emblema a invatamantului bucurestean. Deviza Scolii: „Sciinta si patrie” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

You May Also Like

More From Author