Eveniment de importanta strategica pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, la Magurele

[ad_1]

Astăzi, 02.11.2022, a avut loc, la Conacul Oteteleșanu din Măgurele, județul Ilfov, evenimentul ,,Coeziune în regiunea București – Ilfov prin proiectul investițional strategic ,,Măgurele Science Park”, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov (ADRBI), împreună cu Asociația Măgurele Science Park (AMSP).

De precizat, la sesiune au participat reprezentanți ai autorităților publice, mediului de afaceri și cercetători, precum și reprezentanți ai mediului academic și alți factori interesați.

𝗠𝗶𝗵𝗮𝗲𝗹𝗮 𝗧𝗼𝗮𝗱𝗲𝗿, 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗮𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 𝘀̦𝗶 𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗮𝗹 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗠𝗮̆𝗴𝘂𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗦𝗰𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗣𝗮𝗿𝗸: ,,Măgurele Science Park este un proiect strategic pentru județul nostru și, considerăm noi, pentru întreaga regiune București-Ilfov și pentru România, la nivel național și european.

Planul nostru a început acum cinci ani, când Consiliul Județean Ilfov a demarat proiectarea primului business plan cu privire la Parcul Științific și Tehnologic de la Măgurele și a finanțat,  din bugetul local, proiectul tehnic și toată documentația aferentă unei construcții de asemenea anvergură. Bazându-ne pe experiența pe care deja o avem prin intermediul Asociației Măgurele Science Park, pot spune cu certitudine că este nevoie de un loc unde, atât cercetătorii, cât și institutele de cercetare și universitățile să se regăsească și să folosească același spațiu cu mediul de afaceri și cu sistemul educațional, cu scopul de a consolida competitivitatea economică în zonă.

Acest centru va oferi un spațiu de transfer tehnologic, cu microlaboratoare demonstrative, incubatoare pentru startup-uri și spinoff-uri și un centru expozițional, dar și o serie de laboratoare adresate în special copiilor, elevilor și studenților (smart lab), cu micro instalații pe care ei să le poată testa.

Consiliul Județean Ilfov va rămâne alături de comunitatea de cercetare și de mediul de afaceri, dar și de sistemul educațional prin mijloacele de care dispune în acest moment.

Mulțumiri ADRBI pentru susținerea arătată pe tot parcursul negocierilor cu Comisia Europeană în vederea includerii Parcului Științific și Tehnologic de la Măgurele ca proiect strategic în cadrul viitorului Program Operațional Regional.”

Detalii:  

Articolul Eveniment de importanta strategica pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, la Magurele apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

You May Also Like

More From Author