Initiativa de apreciat: Energia geotermala va incalzi campusul UPG

[ad_1]

𝑬𝒏𝒆𝒓𝒈𝒊𝒂 𝒈𝒆𝒐𝒕𝒆𝒓𝒎𝒂𝒍𝒂̆ 𝒗𝒂 𝒇𝒊 𝒇𝒐𝒍𝒐𝒔𝒊𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝑼𝑷𝑮 𝑷𝒍𝒐𝒊𝒆𝒔̧𝒕𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊̂𝒏𝒄𝒂̆𝒍𝒛𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒂𝒎𝒑𝒖𝒔𝒖𝒍𝒖𝒊. 𝑪𝒐𝒇𝒊𝒏𝒂𝒏𝒕̧𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊, 𝒂𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝑪𝑱 𝑷𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒂!

Consiliul Judeţean Prahova sprijină financiar un proiect cu multiple beneficii pe termen mediu şi lung pentru Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti. Este vorba despre obiectivul de investiţii „SISTEM HIBRID DE EFICIENTIZARE ENERGETICĂ FOLOSIND ENERGIA GEOTERMALĂ”, finanţat prin mecanisme financiare SEE și Norvegia 2014- 2021. Valoarea proiectului este de 1.594.670 euro, iar partea de cofinanţare, asigurată de CJ Prahova, se ridică la 202.300 euro.

IMPORTANT! Prin folosirea acestui sistem hibrid se vor asigura, printre altele:

-reducerea pierderilor de energie termică şi, implicit, a costurilor Universității

-îmbunătățirea siguranței și calității căldurii și apei calde furnizate în universitate

-achiziționarea unei instalații de măsură a performanțelor termice a forajelor şi utilizarea în scop didactic a echipamentelor pentru pregătirea studenților și specialiștilor

-reducerea emisiilor de noxe ale universității

-creșterea confortului în campus și clădiri didactice cu potenţial în furnizarea de venituri suplimentare.

UN PAS DEJA A FOST FĂCUT: În vederea realizării acestei cooperări, consilierii judeţeni au votat în şedinţa ordinară a lunii octombrie asocierea celor două instituţii.

Articolul Initiativa de apreciat: Energia geotermala va incalzi campusul UPG a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

You May Also Like

More From Author