Noul campion mondial la sah, Ding Liren, vine la Bucuresti!

Noul campion mondial la sah, DING LIREN, va fi prezent săptămâna viitoare în București, la prima etapă Grand Chess Tour.

El s-a născut în Wenzhou, orașul considerat capitală națională a șahului, a început să joace șah la doar 4 ani și a avut succes încă de la primele competiții la care a participat. Ding a obținut cea mai înaltă clasare pentru un jucător din țara sa și este primul calificat la un Campionat Mondial. Ding se află în topul șahului din China de mai bine de 10 ani, iar de la 22 de ani a intrat în top 10 mondial. Ding Liren este actualul numărul 3 mondial, conform clasamentului FIDE. Cu un rating maxim de 2816, este singurul jucător chinez care a depășit un rating de 2800. Din august 2017 și până în noiembrie 2018 a avut o serie de 100 de partide fără înfrângere, un record doborât ulterior de campionul mondial en-titre, Magnus Carlsen.

Astăzi l-a învins pe Ian Nepomniachtchi la Campionatul Mondial FIDE 2023, în Astana (Kazahstan), după ce, anul trecut, a obținut locul doi la Turneul Candidaților FIDE.

Articolul Noul campion mondial la sah, Ding Liren, vine la Bucuresti! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

You May Also Like

More From Author