Sfaturi de la o agentie de web design pentru antreprenori: 6 motive pentru care nu ai conversii

Ai investit resurse considerabile in dezvoltarea site-ului tau, ai creat continut de calitate si ai promovat activitatea, dar ratele de conversie par sa stagneze sau chiar sa scada?

Te intrebi cu siguranta: „De ce? Ce fac gresit?” Ei bine, exista o serie de factori care iti pot impiedica site-ul sa genereze conversii si sa atraga clienti.

Iata cateva dintre cele frecvente greseli pe care este posibil sa le fi facut si sa iti afecteze rata de conversie si cum te ajuta o agentie web design sa le depasesti.

1. Comunicare neclara

Una dintre cele mai comune probleme care poate afecta numarul conversiilor pe site-ul tau este lipsa claritatii in comunicare. Oamenii trebuie sa inteleaga imediat ce oferi si cum ii poti ajuta. In caz contrar, sansele ca acestia sa paraseasca rapid site-ul sunt foarte mari.

In acest caz, o agentie de web design te poate ajuta sa implementezi o abordare clara si directa care sa le raspunda oamenilor la intrebarea „ce am de castigat?”.

2. Design ineficient

Experienta utilizatorului (UX) este cruciala pentru conversii. Daca site-ul tau este greu de navigat sau are un design dezorganizat, sansele ca rata conversiilor sa fie foarte mica sunt considerabile.

Cum te ajuta echipa unei agentii de web design? Simplu – vor crea un design coerent, modern, usor de folosit, care sa creasca numarul de conversii.

3. Viteza de incarcare slaba

Viteza de incarcare a site-ului tau poate avea un impact semnificativ asupra conversiilor. Daca site-ul tau se incarca lent, vizitatorii vor parasi pagina inainte de a avea sansa sa converteasca.

Un expert in web design stie care sunt cele mai comune lucruri care pot afecta viteza unui site si cum sa il optimizeze astfel incat sa creeze o experienta cat mai buna pentru utilizatori.

4. Lipsa unui call to action (CTA)

Daca tu nu le spui utilizatorilor ce sa faca, cine sa o faca? Folosind expresii precum:

•              Descopera oferta!

•              Cumpara acum!

•              Vezi reducerile!

•              Aboneaza-te la newsletter!

ghidezi vizitatorii site-ului catre a face o actiunea dorita de tine.

Daca CTA-urile tale nu sunt evidente sau nu sunt formulare clar, vizitatorii nu vor sti ce trebuie sa faca in continuare. O agentie de web design te poate ajuta sa implementezi CTA eficiente care sa incurajeze conversiile.

5. Site-ul nu se adapteaza la formatul dispozitivelor de pe care este accesat

Avand in vedere ca o mare parte dintre oameni folosesc telefonul pentru a accesa internetul, un site care nu este optimizat pentru mai multe tipuri de dispozitive poate afecta semnificativ rata conversiilor.

O agentie de web design este ajutorul de care ai nevoie pentru a dezvolta un site care sa se adapteze automat la dimensiunile ecranului utilizatorului, ceea ce, implicit, va creste rata de retentie si implicit, conversiile.

6. Procesul de finalizare a comenzii este mult prea complicat (in cazul magazinelor online)

Utilizatorii vor ca totul sa se intample rapid si sa poata plasa comenzile foarte usor.

Cu cat utilizatorul trebuie sa parcurga mai putini pasi, cu atat sansele ca acesta sa faca o comanda sunt mai mari. Astfel, trebuie sa simplifici procesul cat mai mult.

O practica tot mai des folosita de specialistii agentiilor de web design este adaugarea optiunii de plasare comanda fara a face cont pe site.

Site-ul tau are una dintre aceste probleme?

The Webers este o agentie cu o experienta bogata in crearea site-urilor pentru afaceri din diferite domenii. Daca vrei sa transformi vizitatorii site-ului tau in clienti multumiti, cere ajutorul expertilor! (P)

You May Also Like

More From Author