Stabilirea unui buget pentru vacanță de vara

 Nu mai este atât de mult și putem spune că va începe sezonul estival. Deși încă răcoare în ceea ce privește temperatura apei din mare, cel puțîn la noi în țară, nu este o vreme chiar atât de urâtă pentru plajă și mai ales, pentru toate festivalurile și concertele abia așteptate de tineri. Dar pentru o astfel de vacanță trebuie să ne pregătim destul de bine astfel încât să fim siguri că nu vom întâmpină nicio problema și astfel, ne vom distra la maxim.

Atât la noi în țară cât și în multe alte țări unde există dechidere la mare sau ocean, sunt o grămadă de locuri ce merită vizitate și tot atât de multe lucruri de făcut. Dar, după cum bine știm, nu ne putem  limita decât la o parte dintre aceastea. În cele aproape 4 luni ale sezonului de vara sunt organizate și foarte multe spectacole, concerte și evenimente și este astfel foarte dificil să ne împărțim între acestea, relaxare, desoperirea de noi locații și oameni și așa mai departe.

Este foarte important să ne gândim înainte de toate de ce buget am putea dispune în ceea ce privește vacanță de vara. Este pentru mult cea mai importantă și astfel este alocat cel mai mare buget însă trebuie să ținem cont și de ceilalți prieteni cu care mergem și să stabilim împreună cele mai multe detalii. În timp ce adolescenții au mult mai mult timp liber cei ce au și un loc de muncă și chiar familii au la dispoziție poate doar câteva zile. Astfel, trebuie să ne gândim și la asta.

Vrem să ne distrăm dar vrem să ne simțim și bine, confortabil, să profităm cât mai mult de aceste zile de vacanță. Astfel, nu vom alege un hotel sau o pensiune atât de ieftină, care să fie cât mai aproape de plajă sau de zona de interes pe care dorim să o vizităm.

Lăsând la o parte hainele și alte accesorii, încercăm, să calculăm de cât am avea nevoie pentru drum cazare și cam cât ne-am permite să cheltuim în fiecare zi. De la o stațiune turistică la altă și de la o țară la altă prețurile diferă. La fel și multe alte lucruri, precum diversitatea de mâncăruri și băuturi, de suvenire pe care le putem achiziționa și locuri pe care le putem vizită.

Dacă avem la dispoziție un buget foarte mare nu ar fi nevoie să ne facem atât de multe griji însă atunci când bugetul ne este ceva mai limitat, nu este o idee rea să încercăm să luăm în calcul fiecare varianta.

You May Also Like

More From Author