Tips&tricks: ce reprezinta medicina de familie? (P)

Medicina de familie Bragadiru reprezinta specialitatea care se ocupa de asigurarea asistentei medicale primare si continue, contribuind printr-o gama larga de actiuni la promovarea starii de sanatate a individului, dar si a familiei.

Indicat este sa iti alegi un medic de familie in care sa ai incredere si care sa fie foarte bine pregatit, astfel incat sa poti apela la el ori de cate ori este nevoie. Afla mai multe despre un medic de familie Bragadiru de aici.

Medic de familie Bragadiru – ce acte iti sunt necesare pentru inscriere?

Daca esti in cautarea unui nou medic de familie Bragadiru, atunci este bine sa stii care sunt actele de care ai nevoie pentru inscriere:

  • cartea de identitate sau buletinul;
  • cererea tip, pe care o poti completa la cabinet;
  • dovada ca esti asigurat (adeverinta de salariat, talon de pensie, adeverinta de somer sau, dupa caz, adeverinta de la Primarie care atesta primirea ajutorului social).

Pe langa toate acestea, istoricul tau medical i-ar fi de folos viitorului doctor cu care vei colabora: in baza acestuia, el va sti care sunt conditiile de care ai suferit pana acum, daca esti alergic la vreun medicament anume sau daca ai suferit interventii medicale.

Care sunt responsabilitatile unui medic de familie?

Foarte important este sa cunosti si responsabilitatile medicului de familie. De exemplu, acesta are obligatia de a-ti oferi ingrijire continua si comprehensiva, indiferent de sex, de boala sau de varsta. Mai mult, medicul de familie se ocupa de consulturi generale, urmand ca apoi sa-ti indice care sunt analizele datorita carora poti afla un diagnostic ferm, precum si ce tip de specialist sa consulti ulterior.

Printre responsabilitatile medicului de familie se numara si eliberarea de adeverinte, atunci cand ele sunt necesare, dar si eliberarea de concedii medicale.

Rol preventiv

Spre deosebire de alte ramuri ale medicinei, medicina de familie are, in general, un rol preventiv. Asta inseamna ca poti merge la doctorul la care esti inscris pur si simplu pentru a descoperi ce tipuri de anticonceptionale ai la dispozitie si cum sa le alegi, care sunt cele mai bune produse de ingrijire personala, dar si care sunt departamentele carora ar fi bine sa te adresezi, in functie de durerile pe care le resimti.

Vaccinuri

In anumite situatii, medicul de familie este cel care poate realiza si cateva tipuri de vaccinuri. Printre acestea se numara, de exemplu, vaccinul antigripal. Atunci cand incepe sezonul, te poti programa din timp, astfel incat sa ai certitudinea ca vei obtine una din dozele oferite gratuit de catre Ministerul Sanatatii.

Cum sa-ti inscrii copilul la medicul de familie?

Pe langa adulti, medicii de familie iau in evidenta lor si copii. Daca ai acasa un micut, este important sa il inscrii la un medic bun, pentru a putea apela la acesta ori de cate ori ai nevoie. Medicina de familie este esentiala pentru copii: doctorul primar este cel caruia ar trebui sa i te adresezi in prima instanta, pentru a sti ce ai de facut pe mai departe.

OnixOptim.roiti pune la dispozitie cele mai importante departamente medicale de care ai nevoie. Aici gasesti un medic de familie Bragadiru bun, dar si kinetoterapeuti bine pregatiti si, in acelasi timp, iti poti face analizele de care ai nevoie pentru obtinerea unui diagnostic ferm. Cu cat o clinica inglobeaza mai multe servicii, cu atat iti este mai usor sa te bucuri de o stare de sanatate buna cat mai repede cu putinta! Per ansamblu, este bine sa acorzi o atentie sporita medicinei preventive: doar asa vei gasi echilibrul de care ai nevoie!

Date de contact:

Telefon: 0723.019.008 / 0751.077.660

E-mail: [email protected]

You May Also Like

More From Author