PRAHOVA: Un roman si un italian depistati in zona montana „captusiti” cu….”diamantele Pamantului”, in greutate de 1,65 kilograme

[ad_1]

Vorba lui Amza Pellea: „Știi, unora le merge mintea numai la afaceri, da, dar nu d-ălea bune, la d-ălea rele”…

Jandarmii montani desfășoară periodic  (ȘI BINE FAC!) acțiuni de informare și prevenire în zonele montane privind recoltarea fructelor de pădure, ciupercilor și plantelor medicinale, în vederea scăderii presiunii asupra speciilor și habitatelor protejate.

Cu toate acestea, în cursul zilei de joi 3 noiembrie a.c., jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, pe timpul unor acțiuni de prevenire în zona montană, au depistat 2 persoane, de cetățenie română și italiană, asupra cărora au fost găsite trufe negre, supranumite și „diamantele Pământului”, acestea fiind culese în mod ilegal din fondul cinegetic „25 Feleacu”.

În urma verificărilor ce se impun în astfel de situații, a reieșit faptul că cele două persoane au recoltat în mod ilegal, în total aproximativ 1,650 kilograme de trufe negre din fondul cinegetic, cu ajutorul unor câini special antrenați pentru a căuta această specie de produse nelemnoase, având în vedere faptul că 1 kilogram de trufe negre ajunge la câteva sute de euro.

Cele două persoane au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 5.000 lei, pentru “recoltarea, deținerea, transportul, […] produselor nelemnoase specifice, fără documente legale și fără acordul scris al proprietarului și/sau al ocolului silvic […]”. Cantitatea de 1,650 kilograme de trufe negre, a fost predată Ocolului Silvic Azuga.

Articolul PRAHOVA: Un roman si un italian depistati in zona montana „captusiti” cu….”diamantele Pamantului”, in greutate de 1,65 kilograme a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

You May Also Like

More From Author